Perberesit per rreth 1kg jufka dibre
- 1kg miell
- 8 te verdha vezesh + 1 veze e plote
- rreth 200ml qumesht (me shume ose me pak, varet nga perqindja e thithjes prej miellit)
- niseshte per lyerje
Ne tavolinen e punes vendosim miellin te cilit i hapim nje grope ne mes ku shtojme te gjitha vezet. E punojme brumin shume mire me dore dhe shtojme qumesht aq sa brumi te rezultoje si ai i byrekut. E leme te pushoje ne nje ambjent te ngrohte larg korrente te ajrit per rreth gjysme ore.
Pas kesaj, e ndajme ne 6-7 pjese dhe secilen prej tyre e hapim ne formen e nje pete te holle duke e lyer me niseshte
ne menyre qe te mos ngjitet. E leme per disa minuta peten qe te thahet,
maksimumi 15 minuta, e rrotullojme rreth vetes dhe me ndihmen e nje
thike shume te mprehte e presim ne fije te holla (trashesia sipas deshires) te cilat i hapim me dore. I vendosim jufkat te thahen mbi nje pecete te paster ne diell dhe i ruajme ne nje qese ose kuti hermetike.
Nessun commento:
Posta un commento