Ingredients (1 pa de mig quilo):
Les mides són les americanes
3 tasses de farina
1/2 culleradeta de llevat per pa sec
1 i 1/2 culleradeta de sal
1 i 1/2 tasses d'aigua
Preparació:
Poseu en un bol gros la farina i el llevat i barregeu-lo. Afegiu l'aigua i la sal i barregeu fins que tot quedi ben integrat. No cal que estigueu amassant gaire estona, quan veieu que ja s'ha format una massa uniforme, ja la podeu deixar. Espolseu una mica de farina sobre la massa. Tapeu el bol amb paper film o bé amb un drap de cuina i deixeu-lo reposar a temperatura ambient (vigileu que no baixi dels 20º) unes 12h.Jo el deixo tota la nit. A l'endemà veureu que la massa ha pujat moltíssim.
Escalfem el forn a 250º i posem la cassola que utilitzarem per fer el pa a dins tapada i sense el pa uns 15 minuts. Un cop passat aquest temps, enretirem la cassola amb molt de compte de no cremar-nos del foc i posem a dins el pa. Jo vaig posar el pa amb l'obertura del plegat cap a dalt i és el que després s'esquerda i queda tant maco i rústic. No cal que posem farina o paper de forn, ja que no s'enganxarà. Tapem la cassola i la posem un altre cop dins el forn. El deixem coure durant uns 35 minuts amb la tapa posada.
Un cop passat aquest temps, enretireu la tapa i deixeu coure el pa uns 15 minuts més. Aneu controlant el temps segons com el vulgueu de torradet. Ja veureu quina olor més bona queda a la cuina i com de cruixent queda la crosta!!!
http://aracuina.blogspot.com/2013/01/pa-rustic.html
Nessun commento:
Posta un commento