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Votamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

13 gennaio 2013

Japrak

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Versione Albanese

Recete gatimi per 4 persona

12 gjethe rrushi
250gr oriz kokerrumbullaket
200ml vaj ulliri
1 qepe mesatare
1 limon te shtrydhur
1 luge te vogel mente
1 luge te vogel koper
1 luge majdanoz
pak piper

Si fillim, lajme mire gjethet e rrushit dhe i veme ne uje te nxehte disa sekonda per tu zbutur. I heqim nga uji duke i kulluar dhe i vendosim ne tavolinen e punes.

Nderkohe pregatisim mbushjen: skuqim ne vaj ulliri qepen e prere holle derisa te marre nje ngjyre te arte. Shtojme me pas orizin, menten, kopren, majdanozin, kripen, pak piper dhe duke i shtuar gjysme gote uje te nxehte, i leme te ziejne per rreth 10 minuta duke i perziere here pas here ne menyre qe orizi te mos ngjitet.

Masen e perftuar e leme te ftohet, dhe kur te jete ftohur plotesisht vendosim nga ajo nje luge te vogel mbi cdo gjethe rrushi ne ekstremitetin aty ku gjendet kemba. E mbyllim gjethen fillimisht anash me pas e rrotullojme qe te mos dal mbushja.

Ne nje tave te thelle rendisim japraket njeri pas tjetrit dhe shtojme gjysme gote uje me leng limoni. E mbyllim me nje kapak dhe e fusim ne furre ne temperature 120°C per 1 ore e gjysme. I servirim te ftohta.

*Keshille: Nqs perdorni gjethet e rrushit ne kuti, lerini ne uje per te pakten 12 ore, kullojini dhe fshijni mire. Nqs nuk keni gjetur gjethe rrushi, japraket mund te pregatiten edhe me gjethe lakre te cilat i ziejme fillimisht. Per me teper kjo antipaste eshte e perkryer per te shoqeruar pjatat e peshkut.


Versione Italiano

Ricetta per 4 persone

12 foglie di vite
250gr di riso kokerrumbullaket
200 ml di olio d'oliva
1 cipolla media
1 limone spremuto
1 cucchiaino di menta piccolo
1 piccolo cucchiaino di aneto
1 cucchiaino di prezzemolo
un po 'di pepe


In primo luogo
laviamo, scoliamo e asciughiamo le foglie di vite,poi li mettiamo in acqua calda per pochi secondi per ammorbidirli. Togliamo e li mettiamo su un piano di lavoro.

Mentre
prepariamo il ripieno: Tagliare la cipolla finemente e farla soffriggere con olio d'oliva fino ad ottenere un colore dorato. Aggiungi dopo il riso, la menta, l'aneto, prezzemolo, sale, un po 'di pepe e aggiungere mezzo bicchiere di acqua calda, far bollire per circa 10 minuti mescolando di tanto in tanto in modo che il riso non si attacca.

Lasciare raffreddare, e quando si è completamente raffreddato mettere un cucchiaino su ogni foglie di vite
dalla parte ruvida alle estremità.

In una teglia da forno profonda metere uno per uno li
involtini e aggiungere mezzo bicchiere d'acqua con succo di limone. Chiudere con il coperchio e mettere in forno ad una temperatura di 120 ° C per 1 ora e mezza. Li serviamo freddi.

* Suggerimento: Se si utilizza foglie di vite conservati, lasciare in acqua per almeno 12 ore,
scoliamo e asciughiamo bene. Se non hai trovato foglie di vite,involtino può essere preparata con foglie di cavolo che  mettiamo a bollire. Inoltre questo antipasto è perfetto per accompagnare piatti di pesce.

                                                                                      
             



           

        

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